Kinderwens spreekuur
Dit spreekuur is bestemd voor iedereen die een kinderwens heeft en zich afvraagt: hoe krijg ik zo gezond mogelijk een kind? De informatie en adviezen die wij hierover verstrekken, zijn afgestemd op je persoonlijke situatie. Ook kunnen twijfels en vragen besproken worden voortkomend uit eerdere zwangerschappen, bevallingen en de periode erna. Deze afspraak duurt 45 minuten.

Intake
De eerste afspraak bij de verloskundige heet intake en vindt plaats tussen de 8 en 10 weken. Deze duurt ongeveer 50 minuten. In dit gesprekwillen we meer weten of jullie gezondheid en die van de familie. Op deze manier denken we met je mee en bieden we je het zorgpad dat bij jullie past. Natuurlijk kan je ons ook van alles vragen. Verder krijg je de nodige informatie over voeding, echo en ander onderzoek. Ook word je bloeddruk gemeten.

Echo
Het is mogelijk om enkele echo’s in de eigen praktijk te laten maken. Het gaat om de vitaliteit echo rond 8 weken, termijnecho rond 11 weken, groeiecho’s indien nodig en de liggingsecho bij 35 weken. Ze worden gedaan op beide lokaties door onze eigen echoscopiste of één van de verloskundig-echoscopiste. De echo’s zullen worden uitgevoerd tijdens het losse echospreekuur of waar mogelijk op het gewone spreekuur. 
De echo’s kunnen ook in het Prenataal Screenings Centrum gemaakt worden op een dag van jouw keuze.

Zwangerschapscontrole
De zwangerschapscontrole doen we in het begin van de zwangerschap om de 5 weken. Indien gewenst frequenter kan je altijd vaker komen. Later in de zwangerschap kom je frequenter en op het laatst zelfs iedere week. Gemiddeld duurt de controle 15 minuten. We vragen hoe het gaat, geven advies en informatie over alles wat er op dat moment in je zwangerschap speelt. We meten je bloeddruk, voelen de groei van je buik en je baby en luisteren naar het hartje.
Rond 32 weken is de afspraak 30 minuten omdat we dan graag je bevalwensen bespreken en je belinstructies geven.
Tegenwoordig doen we ook veel shared care. Dat is zorg samen met de gynaecoloog. Bijvoorbeeld bij een hoge BMI (>40) of gastric sleeve/bypass. De gynaecoloog neemt een klein deel van de medische zorg op zich. Wij doen de gewone controles, het sociale deel en overleggen laagdrempelig met de gynaecoloog bij twijfel. Deze zorg werkt voor ons en jouw als cliënt vaak erg plezierig. 

Centering Pregnancy
“Tell me and I forget. Teach me and I remember. Involve me and I learn.”
Centering Pregnancy is voor vrouwen die graag goed geïnformeerd willen worden over hun zwangerschap, bevalling en kraambed. Je komt samen met andere zwangeren tien keer 2 uur bij elkaar. Je deelt ervaringen, krijgt ondersteuning en helpt elkaar bij het vinden van oplossingen. Deze vorm van zorg geeft vrouwen een grotere rol in hun eigen zorgproces. Je krijgt meer en uitgebreidere voorlichting in je zwangerschap dan tijdens de korte individuele controles. Het meest volledige wat we je op dit moment te bieden hebben! Het grote voordeel is dat de bijeenkomsten zullen worden geleid door één vaste verloskundigen. Dat is prettig en vertrouwd. Deze zorg wordt vergoed vanuit je basisverzekering. Lees meer.

Kraambedgesprek
Het kraambedgesprek voeren wij als je geheel bij een gynaecoloog onder controle staat en in de kraamperiode door ons zal worden begeleid. Het gesprek is bedoeld om kennis te maken. Wie zijn wij en wie ben jij en wat kunnen wij voor je doen? We leggen uit wat onze rol in de kraamperiode is, wanneer je ons kunt bellen na de bevalling, en je krijgt bovendien een boekje van ons, waarin staat wat je in de kraamperiode zoal kunt verwachten. Deze afspraak duurt 30 minuten.

Nacontrole
De nacontrole vindt 6 weken na de bevalling plaats. Deze controle duurt 30 minuten en is facultatief. Dit gesprek is vooral bedoeld om even bij te praten en te horen hoe het er met jullie en de baby voorstaat. Uiteraard zijn we benieuwd naar het herstel van de moeder en we controleren eventueel de bloeddruk, het ijzergehalte of de hechtingen. Daarnaast willen we van alles ook weten over de ontwikkeling van het kind. En tot slot kijken we samen nog even terug op de bevalling. Meestal is dit een gesprek met een lach en een traan.

Plaatsing en verwijdering van spiraal
Voor het plaatsen van een spiraal kan je 6 weken na de bevalling bij één van onze verloskundigen van Team Jade terecht. Na een telefonische intake (ook als je nog niet zeker weet dat je een spiraal wilt) plannen jullie een afspraak. Je krijgt alle informatie die nodig is (zoals ook de kosten). Ook voor het verwijderen van een spiraal kan je bij ons een afspraak maken. Wij vinden het fijn dat we je deze zorg in alle rust en vertrouwen van onze praktijk mogen bieden. Bel onze assistente voor een afspraak. 

Keizersnede Litteken Behandeling (uniek in de regio)
Sectio Scar Care. Dit is een behandeling speciaal voor vrouwen met een keizersnede behandeling. Vaak zijn er (on)gemerkt nog klachten zoals een trekkend gevoel, verdoofde delen van de huid, pijn, felle kleur, dikke structuur, etcetera. Door middels van massage, soft cupping, moxa therapie, siliconentherapie en/of Kinesiotape kunnen we de klachten vaak laten afnemen.
Allereerst vindt er een intake plaats met inspectie van het litteken en vertellen van je verhaal. Dan maken we een behandelplan. Vaak zie je verbetering na 3 behandelingen en vaak zijn 6 behandelingen genoeg. Je krijgt een etherische olieroller mee en een persoonlijk advies voor thuis behandeling.
Je kunt 8 weken na je keizersnede bij ons terecht, mits je litteken dicht is. Behandeling binnen een jaar heeft het meeste effect, maar na jaren is er vaak nog veel winst te behalen.  Helaas wordt deze zorg niet vergoedt.
De intake duurt 45 minuten en kost 65 euro. Een vervolg behandeling duurt 30 minuten en kost 40 euro. Sommige werkgevers zijn zeer gemotiveerd hierin financieel bij te springen. Lees meer.

BIJ WELK TEAM KAN IK TERECHT?
Doe de postcode check (alleen getallen):



Copyright © 2024 Verloskundigenpraktijk De Kei | Designed by OOSEOO Internetmarketing | All Rights Reserved.